باحضور جمع کثیری از اعضا، هواداران و میهمانان دهمین سالگرد تاسیس تشکیلات مقاومت ملی آزربایجان گرامی داشته شد.
مراسم دهمین سالگرد تاسیس تشکیلات مقاومت ملی آزربایجان (آزربایجان میلی دیرنیش تشکیلاتی) با حضور مسولین تشکیلاتی، اعضا، هواداران و مهمانانی از سایر تشکیلات های فعال حرکت ملی آزربایجان در آزربایجان جنوبی برگزار شد.
در این مراسم یکی از اعضا شورای مرکزی تشکیلات مقاومت ملی ضمن خوشآمد گویی به مهمانان با یاد کردن از شهدای مبارزات ملی آزربایجان و همچنین آرزوی آزادی تمامی زندانیان سیاسی به تحلیل ضرورت تاریخی سازماندهی نیروهای ملی در چارچوب تشکلهای منظم و منسجم و تقویت روحیه تشکل گرایی بین دانشجویان، جوانان، زنان و مردم عادی و خروج از محفل گرایی پرداخت.
در این مراسم که مسئولین کمیته های شهری و اعضایی از شاخه جوانان، دانشجویی، زنان و کارگران تشکیلات مقاومت ملی حضور داشتند، یکی از مسئولین کمیته های شهری تشکیلات مقاومت ملی با اشاره به حوادث سیاسی و تروریستی در منطقه خواستار اتحاد و نزدیکی نیروهای حرکت ملی و بالا بردن روحیه تعامل بین نیروها شد. این مسئول تشکیلاتی همچنین به ارزیابی حضور گروه های تروریستی و ادعاهای واهی آنان در غرب آزربایجان پرداخته و تحولات سوریه – شمال عراق و اقدامات تروریستی جنوب شرق ترکیه را کاملا هدفدار و این جنایات و اقدامات تروریستی را بخشی از پروژه تغییر ترکیب جمعیتی برخی مناطق به نفع یک گروه قومی خاص دانست. وی همچنین از تاثیرات منفی و خطرناک اقدامات تروریستی پ ک ک در جنوب شرق ترکیه بر منطقه غرب آزربایجان و پروژه کانتون سازی در غرب آزربایجان خصوصا در نزدیکی شهر اورمیه در هر بحران احتمالی در غرب آزربایجان خبر داد.
طی مراسم یکی از اعضا شاخه جوانان تشکیلات مقاومت ملی آزربایجان با قرائت شعری زیبا جوانان را پیش آهنگان مبارزات ملی و ستون فقرات تشکیلات مقاومت ملی عنوان کرد و بر بسط عضوگیری تشکیلات از بین جوانان تاکید نمود.
در این مراسم که اعضا شاخه زنان تشکیلات مقاومت ملی نیز حضور داشتند از نقش پررنگ زنان در بطن و بدنه تشکیلات قدر دانی شده و از اهمیت دادن تشکیلات به حضور زنان در عرصه مبارزاتی را بسیار مهم و خوب ارزیابی کردند.
در بخش دیگری از برنامه مهمانان حاضر از سایر تشکیلات ها ضمن تبریک دهمین سالگرد تشیکلات مقاومت ملی به ارزیابی شرایط موجود حاکم بر حرکت ملی و راه های برون رفت از بن بست ها پرداختند.
در بخش پایانی مراسم با توزیع جزوات تئوریک تشکیلات مقاومت ملی کیکی به شکل سمبل حرکت ملی آزربایجان جنوبی با هلال و ستاره سیاه بریده شد.
لازم به توضیح است که تشکیلات مقاومت ملی آزربایجان در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۴ با مشی مبارزات مدنی و منفی به صورت مخفی و نیمه مخفی در آزربایجان جنوبی تاسیس شد و در ده سال گذشته توانست گستره و زیر مجموعه های تشکیلاتی خود را به شهرها و دانشگاه ها و کشورهای مختلف بسط دهد.
تشکیلات مقاومت آزربایجان در ده سال گذشته با انتشارات جزوات، کتب، سی دی، بوشور و …. مختلف در ترویج افکار و مطالبات ملی نقش پررنگی داشته و در اکثر حوزه های مبارزاتی و میدانی نقش مهمی ایفا کرده است. این تشکیلات در بخش خبررسانی خصوصا خبررسانی اینترنتی نیز حضوری موثر و پررنگ داشته است.
در ۱۰ سال گذشته حمایت از زندانیان سیاسی و خانواده های این عزیزان از اهداف و مشغله های اصلی تشکیلات مقاومت آزربایجان بوده است.
تشکیلات مقاومت ملی آزربایجان که به صورت شورایی اداره می شود و در حال حاضر آقای بابک چلبیانی سخنگویی آن را بر عهده دارد در خارج از کشور به صورت علنی فعالیت نموده و با فعالیتهای مختلف صدای رسای ملت ترک آزربایجان جنوبی و زندانیان سیاسی آزربایجان می باشد. در داخل نیز کمیته های و هسته های شهری و دانشگاهی به همراه دیگر کمیته های تخصصی تشکیلات حضور پررنگی در بطن جامعه آزربایجان جنوبی و دیگر جوامع ترک تبار ایران داشته و در غالب تحولات و رخدادهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایفای نقش می کنند.
این تشکیلات همانگونه که در مرامنامه خود اعلام کرده است خواستار احقاق تمامی حقوق فردی و اجتماعی ملت ترک در آزربایجان جنوبی و مناطق ترک نشین ایران من جمله حقوق اقتصادی، سیاسی، فرهنگی می باشد و مبارزات خود را علی الخصوص بر احقاق حق تعیین سرنوشت ملت ترک در آزربایجان جنوبی متمرکز کرده است.
تشکیلات مقاومت ملی آزربایجان در عین حالی که معتقد است سرزمین آزربایجان وطن تاریخی ملت ترک می باشد و طبعاً نیز اداره و تعیین مقدرات آن حق اکثریت مطلق مردم آن یعنی ترکهای آزربایجان می باشد و در راه صیانت از هر وجب خاک آزربایجان حاضر به هر گونه فداکاری و مجادله می باشد، در عین حال تمامی اقلیتهای ساکن در اراضی تاریخی آزربایجان را شهروندان درجه یک آزربایجان دانسته و قائل به تمامی حقوق فردی و اجتماعی اقلیتهای قومی، اعتقادی و جنسیتی می باشد. این تشکیلات از بدو تولد دارای رویکرد ملی به معنای مدرن آن بوده و با هرگونه رویکرد قومی خشونت آمیز (خواه خشونت فیزیکی، خواه خشونت فکری، خواه خشونت کلامی) مجادله کرده است. همانگونه اکثریت ترک جمعیت آزربایجان جنوبی به عنوان یک ملت تاریخی و یک ملت بدون دولت امروزی حق دارد در محدوده تاریخی آزربایجان جنوبی مقدرات خود را تعیین کند تمامی اقلیتهای ساکن در این محدوده حق دارند و بایستی در این پروسه شریک و سهیم باشند.